Dünyanın her yerinde kadın olmak zordur! Türkiye’de daha da zordur. Çünkü kadın; anne, eş, sevgili, seven, işçi, aşçı, bakıcı, özetle her türlü çileye katlanandır. Ama cinsiyet eşitliği yoktur. Türkiye’de kadınlar, kadın cinayetleriyle gündeme geliyor. Haberlerde sürekli kadına şiddeti ve vahşeti konuşup yazıyoruz. Bu bağlamda ne yazık ki, Türkiye’de sadece Kasım ayında 39 kadın hayatını kaybetti. 2019 yılı dâhil son on yılda 2829 kadın şiddet görüp hayatını kaybederken, en çok boşanmak istedikleri ve kendi hayatlarına dair karar almak istedikleri için öldürülüyorlar.
Son günlerde yaşadığımız en büyük acılardan bir tanesi de Ordu’da firari Özgür Arduç tarafından öldürülen Ceren Özdemir oldu. Ceren hiç bir şeyden habersiz tüm masumluğuyla evine dönerken bir caninin kurbanı oldu. Kadın cinayetlerine artık ‘‘dur’’ deme zamanı geldi.Bir kadın daha acımasız bir katil tarafından katledildi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya’da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez. Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” dediği tüm kadınlarımızın baş tacı edildiği ve kadına yönelik şiddetin son bulduğu günleri görmeyi umut ediyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu kötü tabloya karşın adalet, eşitlik ve özgür bir gelecek hayalimizin öncüleri kadınlardır. Çünkü biz inanıyoruz ki ancak ve ancak kadınlar, bu dünyayı yaşanacak hale getirebilirler. Türkiye’de, yaşamın her alanında kadınlarımıza yer veriyoruz. Çünkü Türkiye’de de artık kadının, adı ve sesi var.
Kadının huzur ve güven içinde yaşaması demek, yarınlar için güçlü toplum olmanın temellerini oluşturmak demektir. Bu yüzdendir ki bizler UTEF ”Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umut Işığı Derneği olarak, olarak geleceğimizin Mimarları olan genç kızlarımıza, güçlü kadınlarımıza Karşılıksız burs desteği sağlayarak bu kızlarımızın kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde dimdik durabilmeleri için çaba harcıyoruz. Unutulmaması gerekir ki eğitimli insanlar, eğitimli bir toplumu oluşturur. Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızı yüceltmek ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak insan olan herkesin boynunun borcudur. Türkiye’de son dönemde artan sapkın zihniyete, şiddete dur denmeli ve kadınlarımızı başımızın üstünde taşımalıyız. Unutmayalım ki en güçlü erkeği de bir anne dünyaya getiriyor. Bunun için Kadına şiddete hayır! Kadın cinayetlerine hayır! Sloganlarını sayfalarımızda paylaşmanın, basın açıklamaları yapmanın, kendi kendimize toplanıp sosyal medyada fotoğraf atmanın ötesine giderek yaşanan acıların yanında yer alıp acıları paylaşarak tepkimizi dile getirmeliyiz. Kadınlarımız kadar engelli vatandaşlarımızın da engellerine çözüm olmamız gerekiyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü.. Engellilerimize de sahip çıkmalıyız. Engelliler günü, İnsanlığımız adına daha fazla empati kurduğumuz, İnsani duygularımızı en fazla hissettiğimiz günlerden biridir. Bir güne sığmaması gerektiği düşüncesiyle engelli bireylerimizde tıpkı bizler gibi hayatın içerisinde olup bizlerle birlikte aynı şartlar altında yaşamalıdırlar. Hayatları bizler kadar kolay olmasa da bizler özel dostlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak zorundayız. Tüm insanlık adına unutmayalım ki en büyük engel sevgisizliktir. Bizlerin verebileceği en güzel armağan biraz sevgi, biraz ilgi, biraz empati olduğu düşüncesindeyim. 3 Aralık etkinliğimizi UTEF Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umut ışığı Derneği olarak çok güzel bir etkinlik yaptığımız düşüncesiyle sizlerle paylaşmak istedim. Bizler bu özel günde Türkiye’de bir ilk olan Mahalle Muhtarlarına Tekerlekli Sandalye Projesiyle Antalya Konyaaltı ilçesinde 39 Mahalle Muhtarına,12 Muratpaşa Mahalle muhtarına zimmetli olarak Tekerlekli sandalye armağan ettik.
Bu özel günde özel dostlarımız gönüllerini ortaya koydular. Beş Yürek bir kitap adlı kitap çıkartarak bizlerin yanında oldular. Bizlerde Sanat engel tanımaz dedik, 78 yazarımıza stant açarak kitap imza, şiir dinletisi, özel kardeşlerimizle birlikte sohbet, şarkı türkü eğlenceyi iç içe yaşadık. Akşam sandalyelerimizi teslim ederken, özel Çocuklarımız sahne aldılar. Değerli Sanatçımız Tolga Sağ ve Sinan Alyans Konseri ile gecemizi taçlandırıp, Ertesi gün aynı programı Engelsiz Kafede devam ettirdik. Özel Çocuklarımızın ritim, dans ve müzik eğlencesiyle günümüzü ölümsüzleştirdik. Elbette tüm bu güzellikleri gönlü güzel gönül dostlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Mutlu ve gururluyum. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.