Ayrıca, yaz okulları programlarının dışında, ortaokul 8. sınıflar ile lise 11 ve 12. sınıf öğrencilerine akademik derslerde destek olmak amacıyla destekleme ve yetiştirme kursları açılacak. Ortaokul ve lise düzeyindeki kurslar, ilgili il ve ilçe merkezi komisyonlarının belirlediği özel merkezlerde düzenlenecek. Bu kurslara katılan öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Mezun öğrencilere yönelik kurslar ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla sağlanacak.
YAZ KURSLARI 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
Belirlenen kurs programları, 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayarak 29 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Eğitim-öğretim yılı için destekleme ve yetiştirme kursları ise 2 Eylül 2024 tarihinden itibaren devam edecek. Yaz döneminde, ortaokul sekizinci sınıf ile lise on birinci ve on ikinci sınıf öğrencilerine yönelik akademik ders destek kursları da sunulacak.
YAZ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI GÜNCELLEMESİ
Yaz tatili süresince, öğrencilere destek olmak amacıyla haftalık 6 saatlik özel dersler düzenlenebilecek. Bu kurslar, öğleden sonra 13.30 itibarıyla ve haftada beş gün gerçekleştirilecek şekilde planlanmıştır. Herhangi bir ders için günlük olarak en fazla 2 saat ayrılacak. Kurs süreleri minimum 4 hafta, maksimum 8 hafta olarak belirlenmiştir.