• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Asayiş
  • Teknoloji
  • Biyografi
  • SOSYAL MEDYA Eğitim Genel Kültür Sanat Magazin Manşetler Özel Haber Sponsorlar Yazarlar
  • Ara
SON DAKİKA:
13:07
Afyonkarahisar’ın 4 Aylık Nöbetçi Eczane Listesi Açıklandı: Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık Takvimi Belli Oldu
12:48
Afyonkarahisar Emniyetinden Suçlulara Geçit Yok: 22 Aranan Şahıs Yakalandı, Cezalar 2,9 Milyon TL’yi Aştı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. "Afet Ve Acil Durumlara Müdahalede Kapasite Paylaşımı'' Protokolü İmzalandı
Genel
01 Ağustos 2019 - 22:42

"Afet Ve Acil Durumlara Müdahalede Kapasite Paylaşımı'' Protokolü İmzalandı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Dinar Belediyesi arasında Afete Hazırlık Yılı kapsamında “Afetlere Hazır Ol” sloganıyla hazırlanan “Afet ve Acil Durumlara Müdahalede Kapasite Paylaşımı’’ projesi ile ilgili olarak hazırlanan işbirliği protokolü Vali Mustafa Tutulmaz’ın nezaretinde imzalandı.

Genel
01 Ağustos 2019 - 22:42
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Protokol imza törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan ile Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Vekili İsmail Özkan katıldı.

Kurtarma Aracı Ve Ekipman Desteği

Protokol kapsamında AFAD tarafından, Dinar Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın kullanımına kurtarma malzemesi ile bir araç tahsisi yapıldı. Aracın afet ve acil durum olayları ile sıkışmalı trafik kazalarına müdahalede zaman kaybının önüne geçmek için tahsis edildiği protokolde vurgulanan hususlar arasında yer aldı.

Belediye İtfaiye Teşkilatları İle Verimli Çalışmalar İçerisindeyiz

Protokol kapsamında konuşan AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, ülkemizin en yoğun güzergâhlarından biri üzerinde bulunan Afyonkarahisar’ın depremselliği ve tüm yolların kesişme noktasında yer alması göz önünde bulundurulduğu ve bu kapsamda, afet ve acil durumlara hazırlıklı olunması ve afetlerde ilk müdahaleci kurumlarla işbirliği içinde olunması için Belediye İtfaiye Teşkilatları ile bu tür protokollerin imzalandığını vurguladı.

Zaman Kaybını Önleyecek

Bu ayın temasının “Afet Risklerini Anlama” olduğunun vurgulandığı protokolde, il merkezine uzak ilçelerdeki afet ve acil durum olayları ile sıkışmalı trafik kazalarına müdahalede zaman kaybının önüne geçmek için, Afyonkarahisar il merkezine 111 km uzaklıkta bulunan Dinar Belediyesi’yle işbirliğine giderek İtfaiye Teşkilatına protokol ile kurtarma malzemesinin tahsis edildiği ifade edildi.  Öte yandan AFAD ekibi Dinar Belediyesi’ne ait İtfaiye Teşkilatının personellerinin de eğitimlerini üstlendiği protokolde vurgulandı.

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’da böyle bir protokolün imzalanmasından yana mutlu olduğunu söyleyerek, başta Valimiz Mustafa Tutulmaz olmak üzere tüm AFAD yetkililerine teşekkür etti.

Tedbiri Önce Almalıyız

Vali Mustafa Tutulmaz ise Afyonkarahisar’ın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu vurgulayarak bu protokolün önemli bir hizmet olduğunu vurguladı. Tutulmaz, “Afet ve acil durum olaylarında en önemli husus kuşkusuz zamandır. Zamanında yapılan müdahale pek çok yaşamı kurtarabilir. Dinar ilçemizde merkeze en uzak ilçelerden bir tanesi. Ayrıca önemli bir yol güzergahında bulunmaktadır. O bölgede yaşanan her hangi bir afet yada acil durum vakalarına anında müdahale edilmesi için güzel ve faydalı bir protokol imzalandı. Protokolde itfaiye personelleri hem eğitim alma fırsatı yakalamış, hem de ekipmana kavuşmuş. Bu protokol bir nevi önlem almaktır. Bizlerin mutlaka afet gibi acil durumlara hazırlıklı olması gerekiyor. Tüm tedbirleri mutlaka zamanında almalıyız. Bu protokolde emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Protokolün imzalanmasının ardından Vali Mustafa Tutulmaz tarafından kurtarma malzemesi ile bir araç Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’ya teslim edildi.

Bu haber 709 defa okunmuştur.
İlginizi Çekebilir
OEDAŞ’ın FutureFem Programı ilk mezunlarını verdi
OEDAŞ’ın FutureFem Programı ilk mezunlarını verdi
EYLÜL AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
EYLÜL AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
MXGP Türkiye, 9. Kez Afyonkarahisar’da Düzenlenecek
MXGP Türkiye, 9. Kez Afyonkarahisar’da Düzenlenecek
Sandıklı’da Yol Boyu Satışlara Sıkı Denetim: Kurallara Uymayan 4 Satıcıya Ceza!
Sandıklı’da Yol Boyu Satışlara Sıkı Denetim: Kurallara Uymayan 4 Satıcıya Ceza!
Son Haberler
Afyonkarahisar’ın 4 Aylık Nöbetçi Eczane Listesi Açıklandı: Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık Takvimi Belli Oldu
Afyonkarahisar’ın 4 Aylık Nöbetçi Eczane Listesi Açıklandı: Eylül,...
Yurdunuseven, Saha Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor: Köy Köy Gezerek Talepleri Yerinde Dinliyor
Yurdunuseven, Saha Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor: Köy...
Afyonkarahisar Emniyetinden Suçlulara Geçit Yok: 22 Aranan Şahıs Yakalandı, Cezalar 2,9 Milyon TL’yi Aştı!
Afyonkarahisar Emniyetinden Suçlulara Geçit Yok: 22 Aranan Şahıs Yakalandı,...
OEDAŞ’ın FutureFem Programı ilk mezunlarını verdi
OEDAŞ’ın FutureFem Programı ilk mezunlarını verdi
Afyonkarahisar’da Sağlık Seferberliği: MotoFest’ten Zafer Kent Meydanı’na Ücretsiz Taramalar Yapılacak
Afyonkarahisar’da Sağlık Seferberliği: MotoFest’ten Zafer Kent...
Münevvere Yılmaz Vali Tutulmaz'ı Ziyaret Etti
Münevvere Yılmaz Vali Tutulmaz'ı Ziyaret Etti

Ana Sayfa
Güncel
Ekonomi
Dünya
Spor
Siyaset
Sağlık
Asayiş
Teknoloji
Biyografi
SOSYAL MEDYA
Eğitim
Genel
Kültür Sanat
Magazin
Manşetler
Özel Haber
Sponsorlar
Yazarlar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin/afyonyerelbasin.com

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. www.afyonyerelbasin.com test yazısı

Yazılım: Tumeva Bilişim

afyon haber - afyon güncel haber - afyon gündem haber
sohbet