AK Parti'den Kınama Açıklamaları
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın 2025 yılı bütçe görüşmeleri öncesinde yaşanan gerginliği kınadı.
Geri Adım Atılmayacak
Ala, CHP'li vekillerin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın salona girmesine engel olmaya çalışmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Parlamento'da siyasal kabadayılıklara yer yoktur." şeklinde konuştu. Ayrıca,
"Bir ülkenin, hele Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı'nı Parlamento'ya sokmamaya çalışmak ne demektir?" diyerek durumu eleştirdi.
Akıl Tutulması Uyarısı
Ala, bu tür davranışların akıl tutulmasını yansıttığını belirtti ve
"Bu anlayışın, bu akıl tutulmasının, bu siyasal şiddet anlayışının bunun yapanlara da bir faydasının olmadığı çok partili hayata geçtiğimizden beri iktidara gelememelerinden bellidir." dedi.
Şiddeti Kınıyorlar
AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler de yaşanan durumu şiddetle kınadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 16 Ağustos 2024'te Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan olaylarla ilgili utanç duyduğunu belirttiğini hatırlatan Güler,
"Şimdi ben kendisinin bu sözlerinin gereğini yapmasını bekliyorum." ifadesini kullandı.
Parlamento'nun Önemi
Güler, Parlamento'nun müzakere alanı olduğunu vurgulayarak,
"Burada kabadayılık yapmak, kaba kuvvete başvurmak...utanç vericidir." şeklinde konuştu. CHP'yi, yaşanan olaylar hakkında gereğini yapmaya davet etti.
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2025 yılı bütçesinin görüşmeleri başlamadan önce yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2025 yılı bütçesinin görüşmeleri başlamadan önce yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.