AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. Özgür Kavak, partisinin 3 Kasım 2002 seçimleriyle iktidara gelişinin 24. yıl dönümü dolayısıyla dikkat çeken bir açıklama yaptı.
3 Kasım'ı Türkiye'nin siyasi tarihinde bir milat olarak nitelendiren Kavak, “Eski Türkiye'nin yasaklarla, vesayetle, krizlerle ve güvensizlikle anılan karanlık sayfaları tamamen kapatılmıştır” dedi.
Kavak, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. Özgür Kavak, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı basın açıklamasında Türkiye'nin son 24 yıllık siyasi sürecini değerlendirdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi liderliğinde başlayan dönemin Türkiye açısından önemli bir değişimin başlangıcı olduğunu ifade eden Kavak, millî irade, demokrasi, özgürlükler ve güçlü Türkiye hedeflerine dikkat çekti.
“3 KASIM, TÜRKİYE İÇİN TARİHÎ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”
AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimleriyle başlayan iktidar sürecini değerlendiren İl Başkanı Özgür Kavak, bu tarihin Türkiye'nin siyasi tarihinde yeni bir dönemin kapısını açtığını söyledi.Kavak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“3 Kasım 2002, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek başlattığı kutlu yürüyüşün, milletimizin sarsılmaz iradesiyle tecelli ettiği tarihi bir dönüm noktasıdır.”Kavak, 3 Kasım'da başlayan siyasi sürecin Türkiye'de önemli dönüşümlerin önünü açtığını savundu.
“ESKİ TÜRKİYE'NİN KARANLIK SAYFALARI KAPATILDI”
Türkiye'nin geçmişte çeşitli siyasi ve ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldığını belirten Kavak, AK Parti iktidarları döneminde vesayetçi anlayışla mücadele edildiğini ifade etti.Kavak, şu değerlendirmede bulundu:“Eski Türkiye'nin yasaklarla, vesayetle, krizlerle ve güvensizlikle anılan karanlık sayfaları tamamen kapatılmıştır.”Türkiye'nin artık dış müdahalelerle yönlendirilen bir ülke olmadığını ileri süren Kavak, “Artık dışarıdan alınan sinyalizasyonlar ile hareket eden unsurlar devri bitmiştir” ifadelerini kullandı.
KAVAK: “MİLLÎ İRADENİN ÜZERİNDEKİ İPOTEKLER SÖKÜLÜP ATILDI”
Demokrasi ve temel haklar konusunda da değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Kavak, Türkiye'nin millî iradeyi esas alan bir yönetim anlayışına kavuştuğunu belirtti.Kavak, açıklamasında yeni Türkiye vizyonunu şu sözlerle anlattı:“Yeni Türkiye; hak ve özgürlüklerin en üst seviyeye çıkarıldığı, vatandaşımızın kendi öz yurdunda birinci sınıf yurttaş olarak başı dik yaşadığı, milli iradenin üzerindeki tüm ipoteklerin sökülüp atıldığı bir demokrasi vizyonuna kavuşmuştur.”
“TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”
Açıklamasında terörle mücadele ve Türkiye'nin bölgesel gücüne de değinen Kavak, ülkenin terörsüz bir gelecek hedefi doğrultusunda ilerlediğini ifade etti.Kavak, Türkiye'nin uluslararası alanda daha etkili bir konuma geldiğini savunarak şunları kaydetti:“Milletimizden aldığımız güç ve kararlılıkla Türkiye, bugün tamamen terörsüz bir Türkiye hedefine doğru emin ve güçlü adımlarla ilerlemektedir.”Türkiye'nin artık uluslararası gelişmelerde söz sahibi olduğunu belirten Kavak, ülkenin “masada ve sahada oyun kuran, şartları belirleyen” bir güç konumuna geldiğini dile getirdi.
AFYONKARAHİSAR'DAN TÜRKİYE YÜZYILI MESAJI
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. Özgür Kavak, açıklamasının sonunda partisinin iktidara gelişinin yıl dönümünü kutlayarak Türkiye Yüzyılı hedeflerine vurgu yaptı.Kavak, şu ifadeleri kullandı:“'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek çıktığımız bu yolda; engelleri yıkarak, özgürlükleri büyüterek ve devletimizi güçlendirerek yürümeye devam ediyoruz.”Afyonkarahisar'dan birlik, kararlılık ve gelecek mesajı veren Kavak, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“AK Parti'mizin iktidara gelişinin yıl dönümünü gururla kutluyor, Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme kararlılığımızı Afyonkarahisar'ımızdan bir kez daha ilan ediyorum.”AK Parti İl Başkanı Kavak'ın açıklaması, partisinin 24 yıllık iktidar sürecine ilişkin değerlendirmelerinin yanı sıra önümüzdeki döneme yönelik siyasi hedeflerini de ortaya koydu.