Belçika Olimpiyat Takımının Kovid-19 Testleri Pozitif Çıktı
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları öncesi, Belçikalı birçok sporcunun Kovid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı. Bu durum, oyunları bekleyen sporcular ve yetkililer arasında endişeye yol açtı.
Önlemler ve İzolasyon Uygulamaları
Flamanca yayın yapan Het Laatste Nieuws gazetesinin haberine göre, Belçika Olimpiyat Komitesi'nin Tıbbi Baş Sorumlusu Johan Bellemans, virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla çeşitli önlemler alındığını duyurdu. Bu kapsamda, tüm gazetecilerin toplu alanlarda maske takması ve dışarıdan gelen ziyaretçilerin Belçika kafilesinin bulunduğu bölgeye girmeden önce negatif test sonucu göstermeleri zorunlu tutuldu.
Yarışmalara Katılım Durumu
Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasının ardından Belçika kafilesinin Paris'e varışının ertelendiği bildirildi. Ancak Johan Bellemans, bu durumun "yarışmadan çıkarılma anlamına gelmediğini" belirtti. Pozitif çıkan sporcuların ayrı bir odaya alınarak izole edildiği ve antrenman ile yemek saatlerinin de ayrı tutulduğu ifade edildi. Bellemans, "Testi pozitif çıkan sporculara ayrı bir oda tahsis ediliyor. Kovid-19'un şu anda daha az semptomatik olduğunu göz önünde bulundurursak, onları otomatik olarak yarışma dışı bırakmıyoruz." dedi ve sağlık durumlarının ciddi olmadığını vurguladı.
Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilecektir.