Bingöl'de Trajik Kaza Sonrası Organ Nakli
Bingöl'de bir trafik kazasında yaşamını yitiren 23 yaşındaki genç S.T.'nin organları, 4 farklı hastaya umut olmak üzere nakledildi. 6 Kasım'da Bingöl-Genç kara yolunun Tugay Kavşağı bölgesinde sepetli motosiklete çarpan hafif ticari araç sonucunda ağır yaralanan S.T., tedavi için Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Maalesef, 4 gün süren tedavi sürecinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin onayı ile S.T.'nin organları, Ankara, Gaziantep ve Samsun'da nakil bekleyen hastalara gönderildi. Bu durum, organ bağışının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Sağlık Müdürü'nden Açıklama
Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Samet Tatlı, organ bağışının hayati önem taşıdığını vurguladı. Tatlı, organ nakil sürecinin kritik bir aşama olduğunu belirterek, "Beyin ölümü gerçekleşen bireylerin organlarının uyumluluk testleri sonrasında nakil bekleyen hastalara umut sağlaması büyük önem taşımaktadır." dedi. Dr. Tatlı, sağlık ekiplerinin özverili çabalarını öne çıkararak, "Bu süreçte birçok hayatı kurtarma fırsatı bulmak, sağlık çalışanlarımızın gösterdiği çabanın en kıymetli sonucudur. Bingöl olarak sağlık alanında ulaştığımız bu seviyeyi pandemi sürecinde gösterdiğimiz dayanışmayla da desteklemek, oldukça değerlidir," dedi.
Son olarak, Tatlı, bu sürece katkı sağlayan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, nakil bekleyen hastalara şifa bulmaları temennisinde bulundu. Ayrıca, organ bağışında bulunan gence ve ailesine duyduğu minneti de belirtti.
Bingöl'de hafif ticari aracın sepetli motosiklete çarpması sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki gencin organları, 4 kişiyi hayata bağlayacak. Ailesinin onay vermesi sonucu S.T'nin 4 organı Ankara, Gaziantep ve Samsun'da nakil bekleyen hastalara gönderildi.