• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Asayiş
  • Teknoloji
  • Biyografi
  • SOSYAL MEDYA Eğitim Genel Kültür Sanat Magazin Manşetler Özel Haber Sponsorlar Yazarlar
  • Ara
SON DAKİKA:
11:29
Hüsnü Serteser Kimdir.?
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Demokrat Parti'den Köprü ve Otoyol Çıkışı: "Milletin Olan, Milletin Kalmaya Devam Etmeli!"
Siyaset
07 Eylül 2026 - 20:22

Demokrat Parti'den Köprü ve Otoyol Çıkışı: "Milletin Olan, Milletin Kalmaya Devam Etmeli!"

Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, köprü ve otoyolların özelleştirilmesi tartışmalarına sert tepki gösterdi.

Siyaset
07 Eylül 2026 - 20:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Demokrat Parti’den Köprü ve Otoyol Çıkışı: “Milletin Olan, Milletin Kalmaya Devam Etmeli!”
Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, köprü ve otoyolların özelleştirilmesi tartışmalarına sert tepki gösterdi.

Stratejik kamu varlıklarının dar bir yatırımcı grubuna devredilmesi yerine halka arz seçeneğinin değerlendirilmesi gerektiğini savunan Bülbül, “Millî servet, milletin menfaatinden bağımsız değerlendirilemez.

Stratejik kamu varlıkları dar çevrelerin değil, 86 milyon vatandaşımızın ortak değeridir” dedi.

Demokrat Parti’den Özelleştirme Tepkisi

Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, köprü ve otoyolların özelleştirilmesi tartışmalarına ilişkin kapsamlı bir açıklama yaptı.

Köprü ve otoyolların vatandaşların vergileri ve devletin imkânlarıyla inşa edildiğini vurgulayan Bülbül, bu yapıların yalnızca ticari işletmeler olarak değerlendirilmesine karşı olduklarını belirtti.

Bülbül, söz konusu ulaşım altyapılarının Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik ve stratejik varlıkları arasında bulunduğunu ifade ederek, alınacak kararlarda önceliğin kamu yararı olması gerektiğini savundu.

“Millî Servet Milletin Menfaatinden Bağımsız Düşünülemez”

Özelleştirme politikalarında uzun vadeli devlet ve millet menfaatlerinin esas alınması gerektiğini belirten Bülbül, şu ifadeleri kullandı:

“Köprüler, otoyollar ve benzeri stratejik ulaşım altyapıları yalnızca birer ticari işletme değildir.

Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ekonomik ve stratejik varlıklarıdır. Dolayısıyla bu değerlerin değerlendirilmesinde temel ölçü, belli çevrelerin ticari kazancı değil, milletin ve devletin uzun vadeli menfaati olmalıdır.”

Gültekin Uysal’ın “Halka Arz” Önerisini Gündeme Taşıdı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın konuya ilişkin yaklaşımına da değinen Bülbül, stratejik kamu varlıklarının dar bir yatırımcı grubuna devredilmesi yerine halka arz edilmesinin daha adil bir yöntem olacağını savundu.

Bu modelle vatandaşların da millî servete ortak olabileceğini ifade eden Bülbül, halka arzın ekonomik mülkiyetin tabana yayılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti.

“Milletin Olan, Milletin Olmaya Devam Etmelidir”

Demokrat Parti’nin devletin ekonomik değerlerini milletin ortak malı olarak gördüğünü kaydeden Hikmet Bülbül, “Milletin vergileriyle meydana getirilen bir varlığın, milletin ekonomik olarak dışlandığı bir modelle belirli çevrelerin tasarrufuna bırakılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Bülbül, Demokrat Parti ve “Kırat” geleneğinin merkez sağ anlayışında güçlü devlet, üretken ekonomi ve refah sahibi vatandaş hedefinin bulunduğunu ifade etti.

“Şeffaflık, Hesap Verebilirlik ve Kamu Yararı Esas Olmalı”

Köprü ve otoyollar başta olmak üzere stratejik kamu varlıklarının geleceğine ilişkin alınacak kararlarda üç temel ilkenin gözetilmesini isteyen Bülbül, bunları şeffaflık, hesap verebilirlik ve kamu yararı olarak sıraladı.

Bülbül, “Devletin malı milletindir. Milletin alın teriyle yapılan eserler milletin ortak değeridir. Millî servetin geleceği, günübirlik ekonomik hesaplara kurban edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

“Kamu Yararı Her Şeyin Üzerindedir”

Ekonomik verimliliğin önemini kabul ettiklerini ancak bunun kamu yararının önüne geçmemesi gerektiğini belirten Bülbül, Türkiye’nin stratejik varlıklarını koruyarak ekonomik gücünü artıracak politikalar geliştirmesi gerektiğini savundu.

Demokrat Parti’nin özelleştirme politikalarına yaklaşımının ideolojik olmadığını ifade eden Bülbül, değerlendirmelerinin kamu yararı, millî menfaat ve ekonomik akıl temelinde olduğunu söyledi.

“Stratejik Varlıklar 86 Milyonun Ortak Değeridir”

Demokrat Parti Afyonkarahisar teşkilatının konuya ilişkin duruşunu açıklayan Hikmet Bülbül, şu mesajı verdi:

“Milletin alın teriyle yapılan eserler milletin geleceğine hizmet etmelidir.

Millî servet, milletin menfaatinden bağımsız değerlendirilemez.

Stratejik kamu varlıkları dar çevrelerin değil, 86 milyon vatandaşımızın ortak değeridir.”

Bülbül, köprü ve otoyollar başta olmak üzere stratejik kamu varlıklarının geleceğine ilişkin şeffaf, hesap verebilir ve vatandaşların ortaklığını esas alan bir model ortaya konulmasını talep etti.

“Son Söz Türk Milletinindir”

Açıklamasının sonunda “Kırat” geleneğine vurgu yapan Bülbül, Demokrat Parti’nin merkez sağ siyaset anlayışının temelinde millet, devlet ve adaletin bulunduğunu ifade ederek sözlerini şu mesajla tamamladı:

“Son söz her zaman milletindir. Son söz, Türk milletinindir!”

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
DEMOKRAT PARTİLİ BÜLBÜL'DEN ANKARA'YA SERT MESAJ: “FON İDDİALARI ARAŞTIRILSIN, MİLLETİN SOFRASI UNUTULMASIN!”
DEMOKRAT PARTİLİ BÜLBÜL'DEN ANKARA'YA SERT MESAJ: “FON İDDİALARI ARAŞTIRILSIN, MİLLETİN SOFRASI UNUTULMASIN!”
ANAHTAR PARTİLİ ALADAĞ'DAN İKTİDARA SERT ÇIKIŞ: “BESİCİ HER DANADA 13 BİN TL ZARAR EDİYOR, SİZ HÂLÂ ET İTHAL EDİYORSUNUZ!”
ANAHTAR PARTİLİ ALADAĞ'DAN İKTİDARA SERT ÇIKIŞ: “BESİCİ HER DANADA 13 BİN TL ZARAR EDİYOR, SİZ HÂLÂ ET İTHAL EDİYORSUNUZ!”
AK PARTİ'DEN İHSANİYE'DE GÖVDE GÖSTERİSİ! ÖZGÜR KAVAK'TAN BİRLİK MESAJI, YENİ ÜYEYE ROZET
AK PARTİ'DEN İHSANİYE'DE GÖVDE GÖSTERİSİ! ÖZGÜR KAVAK'TAN BİRLİK MESAJI, YENİ ÜYEYE ROZET
YENİDEN REFAH PARTİLİ ÇAKIR'DAN İKTİDARA SERT ÇIKIŞ: “FRANSA'DAKİ LİSELİLERİ KONUŞUYORSUNUZ, TÜRKİYE'DEKİ EMEKLİYİ GÖRMÜYORSUNUZ!”
YENİDEN REFAH PARTİLİ ÇAKIR'DAN İKTİDARA SERT ÇIKIŞ: “FRANSA'DAKİ LİSELİLERİ KONUŞUYORSUNUZ, TÜRKİYE'DEKİ EMEKLİYİ GÖRMÜYORSUNUZ!”
Son Haberler
Hüsnü Serteser Kimdir.?
Hüsnü Serteser Kimdir.?
AFYONKARAHİSAR'A SAĞLIKTA BÜYÜK TAKVİYE! 25'İ UZMAN 27 YENİ DOKTOR KADROSU TAHSİS EDİLDİ
AFYONKARAHİSAR'A SAĞLIKTA BÜYÜK TAKVİYE! 25'İ UZMAN 27 YENİ DOKTOR...
DEMOKRAT PARTİLİ BÜLBÜL'DEN ANKARA'YA SERT MESAJ: “FON İDDİALARI ARAŞTIRILSIN, MİLLETİN SOFRASI UNUTULMASIN!”
DEMOKRAT PARTİLİ BÜLBÜL'DEN ANKARA'YA SERT MESAJ: “FON İDDİALARI...
ŞUHUT'TA OKUL MÜDÜRÜNE TOKAT İDDİASI! TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN SERT TEPKİ: “GÜCÜNÜZ SADECE YETİMLERE Mİ YETİYOR?”
ŞUHUT'TA OKUL MÜDÜRÜNE TOKAT İDDİASI! TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN SERT...
ANAHTAR PARTİLİ ALADAĞ'DAN İKTİDARA SERT ÇIKIŞ: “BESİCİ HER DANADA 13 BİN TL ZARAR EDİYOR, SİZ HÂLÂ ET İTHAL EDİYORSUNUZ!”
ANAHTAR PARTİLİ ALADAĞ'DAN İKTİDARA SERT ÇIKIŞ: “BESİCİ HER...
Mısırlıoğlu’ndan Köprü ve Otoyol Tepkisi: “Babalarının Malını mı Satıyorlar!”
Mısırlıoğlu’ndan Köprü ve Otoyol Tepkisi: “Babalarının Malını mı Satıyorlar!”

Ana Sayfa
Güncel
Ekonomi
Dünya
Spor
Siyaset
Sağlık
Asayiş
Teknoloji
Biyografi
SOSYAL MEDYA
Eğitim
Genel
Kültür Sanat
Magazin
Manşetler
Özel Haber
Sponsorlar
Yazarlar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin/afyonyerelbasin.com

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. www.afyonyerelbasin.com test yazısı

Yazılım: Tumeva Bilişim

afyon haber - afyon güncel haber - afyon gündem haber
sohbet