Dünya Robot Olimpiyatı 2024 Uluslararası Finali İzmir'de Başladı
Dünya Robot Olimpiyatları Derneği tarafından düzenlenen 2024 yılı uluslararası finali, İzmir'de büyük bir törenle açıldı. Fuar İzmir alanında gerçekleştirilen bu önemli etkinlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliği sağlandı.
Özgür Özel'den Önemli Mesajlar
CHP Genel Başkanı
Özgür Özel, organizasyona katılarak gençlerin projelerini inceledi. Doğal afetler karşısında insanlar için faydalı olacak ve çevreyi koruyacak projeleri dikkatle değerlendirdiğini dile getiren Özel, özellikle Türkiye'nin batısındaki İzmir'in böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmasının anlamına vurgu yaptı.
Doğal Afetlere Dikkat Çekildi
Özel, konuşmasında 4 yıl önce İzmir'de yaşanan depremde 117 kişinin hayatını kaybettiğini ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "Bugün burada doğal afetlerde yardım sağlayacak pek çok yenilikçi robot projeleri görmek umut verici. Çocuklar, yaşatmak için çalışmalı ve yarışmalarda yer almalıdırlar. Eğitim, beslenme, barınma ve aile desteğinden yoksun kalmamaları gerektiğini unutmamalıyız," şeklinde ifadelerde bulundu.
Uluslararası Katılım ve Rekabet Ortamı
Dünya Robot Olimpiyatları Derneği'nin danışma konseyi başkanı
Brent Hutchseon ve genel sekreteri
Claus Ditlev Christensen, yarışma hakkında katılımcılara bilgi sundu. Finale 90 ülkeden 564 takım katılıyor ve bu takımlar RoboMission, Geleceğin Mucitleri, Geleceğin Mühendisleri ve RoboSpor kategorilerinde yarışarak teknolojik, robotik ve inovasyon yeteneklerini sergiliyorlar.
Bu büyük organizasyonun 30 Kasım'da sona ermesi bekleniyor.
Dünya Robot Olimpiyatları Derneğince düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı 2024'ün uluslararası finali, İzmir'de düzenlenen törenle başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğiyle Fuar İzmir'de gerçekleştirilen final organizasyonunda konuşma yaptı.

Dünya Robot Olimpiyatları Derneğince düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı 2024'ün uluslararası finali, İzmir'de düzenlenen törenle başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğiyle Fuar İzmir'de gerçekleştirilen final organizasyonunda konuşma yaptı.