Eskişehir'de Yolcu Otobüsü Devrildi
Eskişehir'de meydana gelen kaza sonucunda bir yolcu hayatını kaybederken, 41 kişi yaralandı. Olay, Eskişehir-Seyitgazi kara yolunun Derbent mevkisinde, Ömer Yeşilyurt'ün kullandığı Kamil Koç firmasına ait 16 BGZ 569 plakalı otobüsün devrilmesiyle gerçekleşti.
Yaralılar Hastanelere Sevk Edildi
Alanya-Bursa seferini gerçekleştiren otobüste şoför ve muavin dahil toplam 44 yolcunun bulunduğu öğrenildi. Kaza sonrası, Nihat Yüceler (56) hayatını kaybederken, yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Yaralılar arasında 17 kişi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesine, 14 kişi Eskişehir Şehir Hastanesine, 10 kişi ise Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesine gönderildi.
Resmi Açıklamalar
Eskişehir Valiliği, kazanın yağışlı hava nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinden kaynaklandığını bildirdi. Valilik, kazada bir yolcunun olay yerinde hayatını kaybettiğini, 41 yolcunun yaralandığını belirtti.
Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Başlattı
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili inceleme başlattı. Açıklamada, otobüste yolcu olarak bulunan bir kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.
İl Sağlık Müdürü Açıklama Yaptı
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici, yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Bildirici, bir yaralının durumu ağırken, diğer vakaların genel durumlarının iyi olduğunu kaydetti. Yaralıların tedavileri devam ediyor. Hayatını kaybeden yolcuya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dilendi.

Eskişehir'de 1 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasından yaralı kurtulan 41 kişi arasındaki yolcu Soykan Kaya, tedavisinin ardından gazetecilere kazaya ilişkin açıklamada bulundu.