• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Asayiş
  • Teknoloji
  • Biyografi
  • SOSYAL MEDYA Eğitim Genel Kültür Sanat Magazin Manşetler Özel Haber Sponsorlar Yazarlar
  • Ara
SON DAKİKA:
14:26
Bolvadin Siyasetinin Tanınan İsmi Süleyman Toker Hastaneye Kaldırıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hidromek Ve Demmak, Demmer El Ele..
Ekonomi
13 Ekim 2018 - 18:42

Hidromek Ve Demmak, Demmer El Ele..

Şuayp DEMİREL,1983 yılında ilk blok mermer ihracatını gerçekleştirmiş, 1984 yılında Şuayp Demirel Mermer Fabrikası işletmeleri olarak, mermer üretimine devam etmiş ve 1990 yılında Demmer A

Ekonomi
13 Ekim 2018 - 18:42
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Hidromek Ve Demmak, Demmer El Ele..
Şuayp DEMİREL,1983 yılında ilk blok mermer ihracatını gerçekleştirmiş, 1984 yılında Şuayp Demirel Mermer Fabrikası işletmeleri olarak, mermer üretimine devam etmiş ve 1990 yılında Demmer A.Ş. adını alarak, İscehisar mermer sanayi bölgesinde 30.000 m² kapalı alan olmak üzere, toplamda 110.000 m² alan üzerine kurulmuş olup sektörün önde gelen şirketlerinden biridir.

 

 

1983 yılından bugüne Türk Ekonomisine katkıda bulunmuş, teknolojiyi takip eden yapısı, yenilikçi anlayışıyla, modern fabrikalarında, kendi ocaklarından sağladığı taşlarla tüm Dünya ülkelerine adını duyurmayı başarmıştır. Günümüzde Demmer taleplere yönelik olarak bej ve traverten üretimine ağırlık vermiş, 6 traverten ocağı, 4 mermer ocağı, 7 bej ocağı, limestone ve kumtaşı olarak da 1’er ocak çalıştırmaktadır. Bu ocaklardan yılda yaklaşık 160.000 m³ üretim sağlanmaktadır.

 

 

Yıllardan beri daima daha mükemmele ulaşma azmi içinde başlangıçtaki şevk ve heyecanından en ufak bir eksilme olmadan, sektöründeki kuruluşlar arasındaki yerini gün geçtikçe sağlamlaştıran Şuayp DEMİREL marka olmayı başarmıştır.

 

 

İki Sanayici müteşebbis iş adamını bir araya getiren ziyaret.

Şuayp Demirel’in çok kıymetli misafiri 1974 yılından bu yana arkadaşı olan, Hidromek A.Ş. Kurucusu ve şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri BOZKURT.

 

Bu iki müteşebbis iş adamını bir arada yakalamışken, iş yaşamı ve hayata dair sohbet ettik, fikirlerinden feyz aldık. Bu iki koca yürekli adam ülke ekonomisine katkı sağlamak için lokomotif görevi üstlenerek dünya devlerine kafa tutmayı başardılar.

 

 

Hasan Basri BOZKURT, 1947 Erzincan doğumlu, çevrelerinde bulunan 17 köye at ile hizmet veren postacı bir babanın oğlu. Bozkurt, ortaokulu ve sanat okulunu Ankara’da tamamladı. Anadolu’da kendi imkanlarıyla, kendi yağında kavrulan mütevazi bir ailede yetişti. Sanat okulundan mezun olunca karayollarında işçi olarak çalışmaya başladı, o zamanlarda düşündü ki hem kendi, hem de ülkeye daha fazla faydalı olabilmek için mühendis olmalıydı. Karayollarındaki amirlerine bu düşüncesini anlattı, imtihanları kazandığı taktirde seni göndermekle kalmayız, hatta sana burs bile veririz cevabını alan Bozkurt sınavları kazanıp İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Vakit kaybetmeden Yüksek Lisansını da tamamlayıp çalışmak için karayollarına geri döndü. Hedeflini gerçekleştiren Bozkurt, işçi olarak çalışıp, okumak için ayrıldığı Karayolları kurumunda artık Atölye Mühendisi olarak işe başladı.

 

 

Hasan Basri BOZKURT, Çocukluğundan bu yana kendi işini kurmak istemişti, iş makinalarıyla ilk defa burada yakından ilgilendi. Böylelikle kendi işi için sektör seçimini iş makinalarının üretiminden yana yaptı.

 

 

Hidromek nasıl doğdu?

1978 yılında Hidrolik ve mekanik terimlerinden esinlenerek Hidromek adını verdiği şirkette başta traktörlere kepçe, kanal kazıcı, ataşman dediğimiz iş makinası yedek parçaları üretmeye başladı. Traktörlere yaptığı kepçeler o gün için ihtiyaçları fazlasıyla karşıladı, bir çok kamu kurum ve kuruluşunda kullanıldı, bugünün zirvede olan müteahhitlerinin iş makinasıydı bu traktörler. Hatta Ankara’nın ilk yer altı doğalgaz işlerinde kullanıldı.

 

Bozkurt, zamanla düşündü ki bu taşıtlar nihayetinde birer traktör, hem çağa ayak uydurmak, hem de artan ihtiyaçlara cevap vermek için, yapmış olduğu birikimi, sermayesini iş makinası üretmek için kullandı. 1989 yılında Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk iş makinesi HMK 80 Serisi kazıcı yükleyiciyi piyasaya sundu. Adım adım

büyüyen Hidromek 1999 yılında ürettiği iş makinalarını yurtdışına ihraç etmeye başladı. İtalya’da fuara katıldıklarında açılışta konuşan belediye başkanı ilk defa Türkiye’den bir firmanın fuara katıldığını belirtti. Türkiye’den ve tek firma Hidromek.

 

 

Hidromek, o tarihten sonra birçok ülkeye ihracat yaptı, şimdi 2000 çalışanı var ve üretilen makinaların %50 – 55’i yurtdışına ihraç ediliyor. Hasan Basri Bozkurt, “akıl sağlığı ve vücut sağlığımız yerinde olduğu sürece son noktaya kadar bütün gücümüzle çalışmalıyız, ülkemize çok borcumuz var, Atalarımız Çanakkale’de büyük destanlar yazarken bizim yaptığımız fedakârlık onların yaptıklarının yanında zerre kadar küçük sayılır” cümlelerini sözlerine ekledi.

 

44 yıllık dostluk

Şuayp Demirel, Hasan Basri Bozkurt ile olan 44 yıllık dostluğunu şöyle anlatıyor; “Hasan Basri üniversite yıllarında bile bu işlerle uğraşırdı, Ben ilk imalatlarını hatırlarım. Üretmiş olduğu başta loader, paletli ekskavatörleri sektörde ilk alanlardan biriyim, son derece kaliteli iş makinaları üretiyor ve rakip iş makinalarına göre çok daha fazlası var eksiği yoktur, demircilik ve demir işi muhteşem bir iştir. Ben her zaman söylerim Dünyada kim demiri eğer ve büker ise, dünyayı onlar eğer ve büker, Türk malı olduğu için ben bu makinaları kullanıyorum. Tüm Hidromek ekibi bugün makina fabrikamızı ve mermer ocaklarımızı ziyarete geldiler. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Ocaklarda çalışan makinalarımızı yerinde görerek test edecek, üretecekleri yeni makinalar için Ar-ge çalışmaları yapacaklar.”

 

Ekonomik krizler üzerine sorduğumuz sorulara; Bozkurt; “krizlere alışığız, her seferinde biz yatırım yaparken krize yakalandık, şimdi yine ciddi bir yatırım yapıyoruz. Biz yatırımlarımızı tamamen öz sermayemiz ile yapıyoruz. Ben ortalama 40 senedir firmamdan maaş alıyorum, maaşımın dışında bir şey almam, aldığım maaştan artakalan kısmı sürekli işimize yatırırım. O yüzden kriz zamanında da sürekli yatırım yapmaya devam ediyoruz.” Dedi.

 

Demirel ise; “Dünyada çalışmaktan gayri başarıya giden başka bir yol yoktur. Krizler gelir ve geçer, baki olan bayrak, baki olan millet, baki olan topraktır. Bu topraklarda gençlerimiz hür, bağımsız yaşayacaksa herkes çalışacak, herkes bir işin ucundan tutacak, parayı kazanan kaybedebilir, işi kazananlar kaybetmez.” Diyerek mermer ve makine fabrikasından sonra, günde 1 milyon şişe üretim yapan Avşar Doğal Maden Suyu Fabrikasını gezmeye devam ettiler.
Bu haber 41647 defa okunmuştur.
İlginizi Çekebilir
2024'te Küresel E-Ticaret Satışları 6,4 Trilyon Doları Geçecek
2024'te Küresel E-Ticaret Satışları 6,4 Trilyon Doları Geçecek
Türkiye, Alman Firmalar için Yenilenebilir Enerji Ortaklığına Açık
Türkiye, Alman Firmalar için Yenilenebilir Enerji Ortaklığına Açık
WORLDEF Dubai 2023: E-Ticaret Devleri Buluşuyor
WORLDEF Dubai 2023: E-Ticaret Devleri Buluşuyor
Türkiye'nin 2035 Enerji Hedefleri: Hidroelektrik ve Yenilenebilir Enerji Potansiyeli
Türkiye'nin 2035 Enerji Hedefleri: Hidroelektrik ve Yenilenebilir Enerji Potansiyeli
Son Haberler
Müstehcen Yayın Suçundan Aranıyordu: Afyonkarahisar’da Yakalandı
Müstehcen Yayın Suçundan Aranıyordu: Afyonkarahisar’da Yakalandı
AK Parti’de Emirdağ Buluşması: Özgür Kavak’tan Birlik ve Beraberlik Mesajı
AK Parti’de Emirdağ Buluşması: Özgür Kavak’tan Birlik ve Beraberlik...
Bolvadin Siyasetinin Tanınan İsmi Süleyman Toker Hastaneye Kaldırıldı
Bolvadin Siyasetinin Tanınan İsmi Süleyman Toker Hastaneye Kaldırıldı
Afyonkarahisar’da Kaçakçılara Geçit Yok: Araçtan 700 Paket Kaçak Sigara Çıktı!
Afyonkarahisar’da Kaçakçılara Geçit Yok: Araçtan 700 Paket Kaçak...
Afyonkarahisar Polisinden Dolandırıcılara Büyük Darbe: 2 Milyonluk Vurgunun Şüphelileri Yakalandı!
Afyonkarahisar Polisinden Dolandırıcılara Büyük Darbe: 2 Milyonluk...
“afyon’un İhracatını 1 Milyar Dolar’ın üzerine çıkmasını Hedefliyoruz”
“afyon’un İhracatını 1 Milyar Dolar’ın üzerine çıkmasını Hedefliyoruz”

Ana Sayfa
Güncel
Ekonomi
Dünya
Spor
Siyaset
Sağlık
Asayiş
Teknoloji
Biyografi
SOSYAL MEDYA
Eğitim
Genel
Kültür Sanat
Magazin
Manşetler
Özel Haber
Sponsorlar
Yazarlar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
sanalbasin/afyonyerelbasin.com

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. www.afyonyerelbasin.com test yazısı

Yazılım: Tumeva Bilişim

afyon haber - afyon güncel haber - afyon gündem haber
sohbet