İzmir İçme Suyu Kaynaklarını Genişletiyor
İzmir, içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere Ansızca ve Armutlu barajlarını içme suyu kapsamına aldı. Bu iki barajdan yıllık toplam 5 milyon 35 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek.
DSİ Genel Müdüründen Açıklama
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü
Mehmet Akif Balta, yaptığı yazılı açıklamada, iki barajın sulama kapsamından çıkarıldığını belirtti. İzmir'de, içme ve kullanma suyu sıkıntısını önlemek adına gerekli tedbirlerin alınmaya başlandığını vurguladı.
Ansızca Barajı'nın Durumu
Balta, Ansızca Barajı'ndaki çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ve 405 bin metreküplük gövde dolgusunun yanı sıra dolusavak inşaatlarının da Kasım ayı itibarı ile tamamlandığını söyledi. Ayrıca,
vana odası imalatlarının da bitirildiğini belirten Balta, "Tıkaç betonunu atarak barajda su tuttuk. Yılbaşına kadar kalan birkaç küçük eksik de tamamlanacak." dedi.
Armutlu Barajı'ndan Sağlanacak Su
Proje aşamasındaki Armutlu Barajı'nın ise yılda 4 milyon 550 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edeceği bilgisi verildi.

İzmir'deki Ansızca ve Armutlu barajlarının içme suyu kapsamına alındığı, bu barajlardan kente yılda 5 milyon 35 bin metreküp içme ve kullanma suyu desteği sağlanacağı bildirildi.

İzmir'deki Ansızca ve Armutlu barajlarının içme suyu kapsamına alındığı, bu barajlardan kente yılda 5 milyon 35 bin metreküp içme ve kullanma suyu desteği sağlanacağı bildirildi.