Karaman'daki Koyun Telefi Olayı
Karaman'ın Ayrancı ilçesinde, dona sebep olan şiddetli tipi yüzünden 415 koyun telef oldu. Bu zor koşullarda hayatta kalan iki çobandan biri olan
Mehmet Tatlı, yaşadıklarını duyurdu. Tatlı, çoban arkadaşıyla sürüyü köye götürmek üzere yola çıktıklarını belirtti.
Donma Tehlikesiyle Mücadele
Sabah saatlerinde ağıldan çıkıp yola koyulan Tatlı, aniden başlayan tipi nedeniyle geri dönme şanslarının kalmadığını anlattı. "Kızılpınarın mevkisinde tesadüfen bir ağıla ulaştık. Orada biraz ısındıktan sonra muhtarı ve ağabeyimi aradım. 'Beni merak etmeyin, koyunlara bakın.' dedim." dedi.
Köy Muhtarının Üçüncü Günü
Köy muhtarı
Binnur Demircan, çobanları ağılda bulsalar da ilk gün sürüye ulaşamadıklarını ifade etti. Görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğünü söyleyen Demircan, "Devletimiz buradaydı ama iş makineleri bile tipi nedeniyle yolu açamadı. Bir gün süreyle ulaştığımız hayvanların bir kısmı telef olmuştu. Canlı kurtardığımız hayvanların bir kısmı da daha sonra telef oldu," şeklinde konuştu.
Olayın Detayları
25 Kasım tarihinde Berendi köyü Yurt Pınarı Sağcabükü mevkisinde, kar yağışı ve tipi nedeniyle yayladan dönerken 900 koyundan 415'inin telef olduğu kaydedildi.

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde 415 koyunun donarak telef olduğu tipide kalan iki çoban, sığındıkları ağıl sayesinde hayatta kaldı. İş makinelerince açılan tipinin ardından ağılda bazı koyunlar kurtarıldı.

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde 415 koyunun donarak telef olduğu tipide kalan iki çoban, sığındıkları ağıl sayesinde hayatta kaldı. İş makinelerince açılan tipinin ardından ağılda bazı koyunlar kurtarıldı.