Kemik Kanseri ile Mücadelede Başarı
Gaziantep'te, ayağındaki şişlik ve ağrı nedeniyle hastaneye başvuran 11 yaşındaki
Mustafa Yılmaz’a kemik kanseri teşhisi konuldu. Uzmanlar, çocuğun tedavisi için alternatif yollar arayan ailesine farklı bir öneride bulundular.
Ameliyat Öncesi Durum
Futbol oynarken hissettiği ağrı nedeniyle ailesine durumu ileten
Mustafa, yapılan incelemeler sonucu kötü huylu tümör taşıdığı belirlendi. İlk etapta, tümörün alınması amacıyla bacağının ampute edilmesi önerildi. Ancak ailesi bu durumu kabul etmedi ve Gaziantep Şehir Hastanesi'ne başvurdu.
Kemik Nakli ile Tedavi Süreci
Gaziantep Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı
Dr. Ahmet Yılmaz,
Mustafa'nın farklı merkezlerde amputasyon kararı verildiğini belirtirken, kendilerine geldiğinde alternatif bir tedavi yöntemi uygulamaya karar verdiklerini ifade etti. Dr. Yılmaz, "Kemik dokusunu diğer bacağından alarak, tümörlü kemiği çıkardık ve iki parçayı birleştirerek eski yerine naklettik. Bu sayede çocuğumuzun sağlığını geri kazandırdık," diye konuştu.
Ameliyat ve İyileşme Süreci
Uzman
Dr. Serkan Tokgönül de mikrocerrahi ekibi olarak çalıştıklarını, uzun süren ameliyatın toplamda 8 saat sürdüğünü ifade etti.
Mustafa’nın Hedefleri
Artık sağlığına kavuşan
Mustafa Yılmaz, "Futbol oynamayı çok seviyorum. Top oynarken ayağım çok ağrıyordu ama inşallah bundan sonra böyle bir ağrı hissetmeyeceğim. Arkadaşlarımla birlikte oynamak ve okul turnuvalarına katılmak istiyorum,” şeklinde duygularını ifade etti.
Gaziantep'te ayağındaki şişlik ve ağrı nedeniyle başvurduğu hastanede kemik kanseri teşhisi konulan 11 yaşındaki Muhammet Fatih Yılmaz'ın ayağı, diğer bacağından gerçekleştirilen nakille ampute edilmekten kurtarıldı.

Gaziantep'te ayağındaki şişlik ve ağrı nedeniyle başvurduğu hastanede kemik kanseri teşhisi konulan 11 yaşındaki Muhammet Fatih Yılmaz'ın ayağı, diğer bacağından gerçekleştirilen nakille ampute edilmekten kurtarıldı.