Malatya'da Şehit Polis Memuru İçin Anma Töreni
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir trafik kazasına müdahale ederken hayatını kaybeden polis memuru Lütfü Beykoz için anma töreni düzenlendi.
Törenin Yapıldığı Yer ve Hazırlıklar
Şehit polisin Türk bayrağına sarılı naaşı, Malatya Şehir Mezarlığı'nda yapılan işlemlerden sonra İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilerek katafalka yerleştirildi. Törende, tüm katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve ardından şehidin öz geçmişi okundu.
İl Emniyet Müdürü'nin Konuşması
İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, gözyaşlarını tutamayarak yaptığı konuşmada, şehidin ailesine ve emniyet teşkilatına başsağlığı dileklerini iletti. Çankal, 2012 yılında emniyet teşkilatına katılan Lütfü Beykoz'un görevine sadık bir polis olduğunu belirterek, "Şehidimizin değerli ailesi, acınızı paylaşmak istiyoruz; biz de bir kardeşimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz." diye konuştu.
Vatanseverlik Vurgusu
Çankal, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu topraklar için canını feda eden kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Bizim omuzlarımızda şehitlerimizin bize yüklediği büyük sorumluluklar var ve bu bilinçle çalışmaya devam edeceğiz."
Dua ve Defin Süreci
İl Müftüsü Ramazan Dolu tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından, şehidin naaşı meslektaşları tarafından cenaze aracına konularak Akçadağ ilçesine götürüldü. Tören sırasında şehidin ailesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
Törene Katılanlar
Törene, şehidin ailesinin yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu, Vali Vekili Sedat Özdemir, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Sabri Akyol, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete gibi birçok önde gelen isim katıldı.
Kaza Hakkında Kısa Bilgi
Öte yandan, şehit polis memuru Lütfü Beykoz, Malatya-Adıyaman kara yolunda başka bir trafik kazası için güvenlik önlemi alan polislere çarpan tırın altında kalmış ve hayatını kaybetmişti. Diğer bir polis memuru M.H.T. ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasına müdahale ettiği sırada tırın çarpması sonucu şehit olan polis memuru Lütfü Beykoz için tören düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınları da katıldı.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasına müdahale ettiği sırada tırın çarpması sonucu şehit olan polis memuru Lütfü Beykoz için tören düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınları da katıldı.