Mardin'de 'Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'
Mardin Valisi
Tuncay Akkoyun başkanlığında,
Ömerli Kaymakamı Furkan Çakır,
İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan ve
İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ile birlikte
Ömerli Kaymakamlığı'nda ‘Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.
Hedef: Huzur ve Güven Ortamının Sağlanması
Toplantıda, Vali Akkoyun, suç oranlarını düşürerek huzur ve güven ortamını koruma hedeflerinin sürdüğünü belirtti. Bu kapsamda, asayiş ve güvenlik konularındaki çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir.
21 Operasyon ve Tutuklamalar
Akkoyun, Ekim ayında düzenlenen 21 operasyonun sonucunda 32 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 8'inin tutuklandığını bildirdi. Ayrıca, terör ögütlerine karşı yürütülen mücadelenin sürdüğü belirtildi.
Organize Suçlarla Mücadele
Organize suç çetelerine yönelik olarak yapılan 6 operasyonda 7 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı ifade edildi. Güvenlik güçleri, gerçekleştirilen operasyonlarla birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.
Düzensiz Göçle Mücadele
Düzensiz göçle ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün çalışmaları devam etmekte olup, Suriye sınırından yasadışı geçişlere karşı önlemler alınmaktadır. Ekim ayında, 66 kişi engellenmiştir.
Narkotik ve Siber Suçlarla Mücadele
Narkotik suçlarla ilgili 134 operasyonda 165 kişiye adli işlem yapılırken, siber suçlar kapsamında da 3 operasyon gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak toplamda gözaltına alınan 17 kişiden 6'sı tutuklanmıştır.
Vali Akkoyun'un Son Mesajı
Vali Akkoyun, ildeki huzur ve güven ortamının sağlanması için gösterilen çabaları takdir etti ve devlet destekçisi Mardin halkına teşekkür etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı
Ali Yerlikaya'ya şükranlarını sundu.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun (sağ 2) başkanlığında Ömerli Kaymakamı Furkan Çakır (sağda), İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan (sol 2) ve İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday'ın (solda) katılımıyla Ömerli Kaymakamlığında "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun (sağ 2) başkanlığında Ömerli Kaymakamı Furkan Çakır (sağda), İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan (sol 2) ve İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday'ın (solda) katılımıyla Ömerli Kaymakamlığında "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.