Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Kararı ve İnsanlık Onuru
Adana'da düzenlenen AK Parti Yüreğir 8. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Parti Sözcüsü
Ömer Çelik, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM)
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı
Yoav Gallant hakkında çıkardığı tutuklama kararına değindi. Çelik, bu kararın insanlık onurunu yüceltmesi adına kıymetli olduğunu ifade etti.
Erdoğan'ın Liderliği ve Parti İçi Birlik
Toplantıda Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt içi ve dışındaki son ziyaretlerini de anımsatan Çelik, Erdoğan'ın uluslararası alandaki etkinliğini vurgulayarak, "25 yaşımdan beri Cumhurbaşkanı'mızla yürüyorum. Peki bir gün yorulduk mu? Vallahi, billahi yorulmadık. İlk günden daha fazla enerjimiz var," dedi.
Türkiye'nin Gelecek Vizyonu
AK Parti'nin, Türkiye'de güzel hikayelerin yazıldığı adres olduğunu belirten Çelik, ülkenin son 20 yılda büyük devrimler gerçekleştirerek 200 yıllık sorunları aştığını kaydetti. Çelik, "Türkiye artık 'Türkiye Yüzyılı'na umutla, güvenle ve inançla bakacak güçlü bir ülke olmuştur," yorumunda bulundu.
İnsani Değerlerin Korunması
UCM'nin kararlarının önemine değinen Çelik, dünya genelindeki birçok ülkenin bu kararı desteklediğini belirtti. Çelik, "Bu soykırım şebekesi insanlık huzurunda yargılanıp, mahkum edilecek," dedi.
Dünya Siyasetindeki Değişimler
Dünya siyasetinin zorlu bir dönemden geçtiğini ifade eden Çelik, Türkiye'nin bu türbülans süreçlerinden güçlü bir şekilde çıkması gerektiğini vurguladı. Kongrelerin birlikte hareket etmenin ve kardeşliğin göstergesi olduğunu belirten Çelik,
Adana'nın Ankara'da güçlü bir şekilde temsil edildiğini belirtti. Toplantıya
AK Parti Adana Milletvekilleri Sunay Karamık,
Abdullah Doğru ve
Faruk Aytek ile İl Başkanı
Ozan Gülaçtı da katılarak konuşma yaptılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Uluslararası Ceza Mahkemesince (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama kararı çıkarılmasının, insanlık onurunun yüceltilmesi açısından kıymetli olduğunu belirtti. Çelik, Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Yüreğir 8. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Uluslararası Ceza Mahkemesince (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama kararı çıkarılmasının, insanlık onurunun yüceltilmesi açısından kıymetli olduğunu belirtti. Çelik, Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Yüreğir 8. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu.