Avrupa 21 Yaş Altı Tekvando Şampiyonası Başladı
Bu yıl Bosna Hersek'te düzenlenen Avrupa 21 Yaş Altı Tekvando Şampiyonası, sporcuların heyecan dolu mücadeleleriyle start aldı.
Milli Takımın Başarılı Performansı
Şampiyonanın ilk gününde, Türkiye milli takımı 4 sıklette mücadele etti ve elde ettikleri 4 madalya ile dikkat çekti. Milliler, 2'si altın 4 madalya kazanma başarısını gösterdi.
Madalya Kazanan Sporcular
- Erkekler 54 kg: Furkan Ubeyde Çamoğlu - Altın Madalya
- Kadınlar +73 kg: Zehra Begüm Kavukcuoğlu - Altın Madalya
- Kadınlar 57 kg: Eylin Mina Durdu - Gümüş Madalya
- Kadınlar 57 kg: Mümüne Nur Göz - Bronz Madalya
Federasyon Başkanından Açıklamalar
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu,
"Dört sıkletin üçünde Türk sporcuları finalde izlettik. İkisinde altın madalyayı kazanırken, diğerinde son saniyelerde gümüş madalyada kaldık. Kardeş ülkemiz Bosna Hersek'te Avrupa Şampiyonası'na çok iyi bir başlangıç yaptık. Bu başlangıcı ilerleyen günlerde sürdürerek ülkemizi gururlandırmaya devam etmek istiyoruz." dedi.
Şampiyonanın Devamı
Şampiyona 23 Kasım'da sona erecek. Türkiye, madalya sayısını artırmayı hedefliyor.

Avrupa 21 Yaş Altı Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde milli sporcular, 2'si altın 4 madalya kazandı. Erkekler 54 kiloda Furkan Ubeyde Çamoğlu (sağ 2) ve kadınlar +73 kiloda Zehra Begüm Kavukcuoğlu (sol 2) Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Avrupa 21 Yaş Altı Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde milli sporcular, 2'si altın 4 madalya kazandı. Erkekler 54 kiloda Furkan Ubeyde Çamoğlu (sağ 2) ve kadınlar +73 kiloda Zehra Begüm Kavukcuoğlu (sol 2) Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.