Tanıtım Programı İstanbul'da Gerçekleştirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde Yeşilay'ın ev sahipliğinde düzenlenen
"Bağımsızlık Seferberliği" kampanyasının tanıtım programında çok sayıda önemli veriyi kamuoyuyla paylaştı. Programda, uyuşturucuyla mücadelenin vatan görevi olduğu vurgulandı.
Bakan Yerlikaya'nın Açıklamaları
Bakan Yerlikaya, yaptığı konuşmada, bu kabine döneminde toplam
213 organize suç örgütünü çökerttiklerini belirtti. Ayrıca,
76 uyuşturucu baronunun yakalandığını söyledi.
Yerlikaya,
"Zehir tacirlerine yönelik bu kabine dönemimizde 71 bin 708 operasyon düzenledik. Operasyonlar sonucunda 49 bin 574 şahıs tutuklandı, 21 bin 682 şahıs hakkında adli kontrol kararı verildi," diyerek, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca operasyonlarla sınırlı kalmadığını aktardı.
İstatistiklerle Dolu Bir Dönem
Bakanın verdiği bilgilere göre,
180 ton uyuşturucu, 132 milyon adet madde ele geçirildi. Cezaevlerinde şu an
80 bin 494 uyuşturucu suçundan hükümlü ve tutuklu var. Ayrıca,
367 bin 17 sürücünün alkol kullanımı nedeniyle ehliyetlerine el konulurken,
5 bin 717 sürücüde uyuşturucu tespit edildi.
Yeşilay'ın Rolü ve Gelişmeler
Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, sela başlattıkları bağımsızlık seferberliğinin önemine değinerek,
"Bu sene kumar bağımlılığı danışanı sayısı 17 binden 34 bine yükseldi" şeklinde bilgi verdi. Dinç, Bağımsızlık Seferberliği'nin, iki taraflı bir mücadele olduğunu ve bu alanda devletin büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı.
Fatih Pilot İlçe Seçildi
Yerlikaya, Fatih ilçesinin projeye pilot ilçe olarak seçildiğini belirterek,
"Bu proje kapsamında eğitim programları düzenlenecek ve 35 bin haneye ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Gelecekteki Planlar
Tanıtım programı sonunda, Yeşilay gönüllüleri Bakan Yerlikaya ile fotoğraf çektirirken, bağımlılıkla mücadeledeki hedeflerin ne kadar büyük olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Program, İstanbul Valisi Davut Gül ve çeşitli illerden birçok kaymakam, emniyet müdürü, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, öğretmen, sanatçı ve gönüllüler katılımıyla gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığının öncülüğünde Yeşilayın ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bağımsızlık Seferberliği" kampanyasının tanıtım programına katılarak konuşma yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığının öncülüğünde Yeşilayın ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bağımsızlık Seferberliği" kampanyasının tanıtım programına katılarak konuşma yaptı.