Yabancı Öğrenciler "8. Uluslararası Öğrenci Bilimler Kongresi"ni Fırsat Olarak Görüyor
Gaziantep'te düzenlenen 8. Uluslararası Öğrenci Bilimler Kongresi'nde, yurtdışından gelen öğrenciler, bu etkinliği kendileri için büyük bir fırsat olarak değerlendiriyor.
Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi
Syed Hani Hussain Zaidi, kongreye katıldığı için duyduğu heyecanı dile getirdi. Zaidi, "Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Bu bizim için büyük bir fırsat. Böyle organizasyonlar her yıl yapılıyor ve bize büyük katkı veriyor. Burada olmaktan çok memnunuz. Burada yazdığımız makaleleri sunacağız," ifadelerini kullandı.
Anadolu Üniversitesi Eczacılık Bölümü Doktora Öğrencisi
Gresa Halimi Syla ise, Türkiye'de eğitim almanın verdiği avantajları vurgulayarak, "YTB çatısı altında olmanın büyük imkanlar sağladığını aktardı. Burada olmak için ayrıca farklı bir duygu. Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisindeyiz. Doktora tezimin bir kısmını burada sunacağız. Yıl içinde yaptığım çalışmaları göstereceğim. İlaçlarla ilgili bilgi vereceğim. Burada elde ettiğimiz bulguları diğer öğrenci arkadaşlarla paylaşacağız. Bu bizim için oldukça önemli," dedi.
Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi
Raıhanah Rahınan da kongreye katıldığı için kendini şanslı hissettiğini söyledi. Rahınan, "YTB'ye çok teşekkür ederim. Benim için çok faydalı olacak. Bilime çok önem veriyorum. Kendimi geliştirmem açısından oldukça önemli. Bu projede bir makale yazdık. Orak bir konuda arkadaşlarla sunum yapacağız," diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi
Soliath Fassassi ise Afrika'dan geldiğini belirterek, "Ben de kendi alanımla ilgili sunum yapacağım. Dünyanın her yerinden öğrenciler var. Eğitim ve kendimi geliştirmemiz açısından oldukça farklı bir ortam," ifadelerini kullandı.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Gaziantep'te düzenlenen 8. Uluslararası Öğrenci Bilimler Kongresine katılan öğrenciler, etkinliği fırsat olarak görüyor. Kongreye katılan Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Soliath Fassassi (fotoğrafta), gazetecilere açıklamada bulundu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Gaziantep'te düzenlenen 8. Uluslararası Öğrenci Bilimler Kongresine katılan öğrenciler, etkinliği fırsat olarak görüyor. Kongreye katılan Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Soliath Fassassi (fotoğrafta), gazetecilere açıklamada bulundu.