Zonguldak'ın Sanayi Dünyasında Genç Bir Kadın
Karadeniz Ereğli ilçesinde, 19 yaşındaki Dilara Demirer, sanayinin kadın yüzü olarak dikkat çekiyor. Dayısının mobilya atölyesinde çalışan genç kadın, üretimden tasarıma kadar pek çok süreçte yer alıyor.
Eğitim ve İlk Adımlar
Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Çocuk Gelişimi Bölümü'nden mezun olan Demirer, dayısının önerisi üzerine Belen Sanayi Sitesi'ndeki mobilya atölyesine katıldı. Burada çizim ve tasarım konusunda eğitim alarak, ustalardan işin püf noktalarını öğrenmiş ve zamanla montaj aşamasına da geçmiş.
Iş Yerindeki Deneyimleri Demirer, başlangıçta sanayi sitesindeki ortamdan ötürü biraz tereddüt yaşadığını, ancak zamanla müşterilerle etkileşime geçerek bu durumu geride bıraktığını belirtirken, "Atölyedeki ustaların öğretme isteği sayesinde bu gibi işlere daha hızlı adapte oldum" diyerek deneyimlerini paylaştı.
Gelecek Hedefleri
Sanayide çalışmanın ona farklı bir bakış açısı kazandırdığını ifade eden Dilara Demirer, gelişmiş CNC makineleri kullanma konusunda kendisini geliştirmeyi ve kısa vadede kendi atölyesini açmayı planlıyor. Bu konuda KOSGEB'den girişimcilik desteği belgesini de aldığı bilgisini paylaştı.
Kendi Ayakları Üzerinde Durmak Önemli Sanayide genç bir kadın olarak çalışmanın çevresinde bazıları tarafından şaşkınlıkla karşılandığını söyleyerek, "İnsanlar şaşırıyor ama bu işi seviyorum. Kadınlar ve gençler kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli. 'Bu işi yapamam' demek doğru değil. Sevgi ve hevesle her iş yapılabilir" şeklinde konuştu. Son olarak, dayısına olan minnettarlığını dile getirerek, "Bana bu işi öğretti ve destek oldu. Şimdi hedeflerime ulaşmak için daha azimle çalışıyorum" dedi.

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesindeki sanayide çalışan 19 yaşındaki Dilara Demirer, dayısının mobilya atölyesinde üretimden tasarım ve montaja tüm süreçlerde yer alıyor.

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesindeki sanayide çalışan 19 yaşındaki Dilara Demirer, dayısının mobilya atölyesinde üretimden tasarım ve montaja tüm süreçlerde yer alıyor.