Bakan Kurum, Adıyaman'da Temel Atma Töreninde Açıklamalarda Bulundu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da gerçekleştirilen temel atma töreninde önemli bilgiler paylaştı. Kurum, deprem bölgesini dünyanın en büyük şantiye sahasına dönüştürdüklerini vurgulayarak, "İlk günden bu yana 160 bin emekçi kardeşimizle beraber yeni yuvalarımızı yapmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz." dedi.
Yeni Meydan ve Sosyal Mekanlar
Bakan Kurum, Adıyaman Meydan ve Ticaret Merkezi ile kentin kalbine yeşil alanlar ve tarihi dokular kazandıracaklarını belirtti. Ayrıca, depremin yarattığı zarara duyulan saygıyı dile getirerek, "Afetzede annelerimizi kendi öz annemiz, yavrularını ise kendi öz yavrularımız gibi görüyoruz." ifadelerini kullandı.
İlk Konut Teslimatları ve Gelecek Hedefler
Bakan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gerçekleşen çalışmaları anlatarak, 130 bin ailenin sıcak yuvalarına kavuşturulduğunu duyurdu. "İnşallah önümüzdeki günlerde 150 bininci konutun anahtarını teslim edeceğiz," diye ekledi.
Adıyaman'daki Projeler
Adıyaman'da 17 bin 713 yeni konut ve iş yerinin inşasına başlandığını; yıl sonuna kadar bu sayının 30 bine çıkacağını ifade etti. Kurum, bölgenin yeni cazibe merkezi haline gelmesi için yürütülen projelerin devasa boyutlarına da dikkat çekti.
Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Kurum, Türkiye'nin birliği için herkesin destek vermesi gerektiğini belirterek, "Gelerek ayrıştırıcı değil, birleştirici olalım. Tüm kesimlerin huzur içinde yaşaması için birlik olmamız şart," şeklinde konuştu.
Deprem Bölgesinde Devam Eden Mücadele
Bakan Kurum, deprem bölgesindeki mücadelelerinin son konut teslimatına kadar süreceğini belirterek, depremzedelere güvence verdi. "Biz, gerçek işimizden asla taviz vermeyeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman Meydan ve Ticaret Merkezi'nin temel atma törenine katılarak konuşma yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman Meydan ve Ticaret Merkezi'nin temel atma törenine katılarak konuşma yaptı.