Birleşmiş Milletler'den Açıklama
Birleşmiş Milletler (BM), İsrail ordusunun Tulkerim'deki bir Filistinli genci askeri araca bağlayıp canlı kalkan olarak kullanmasına ilişkin üzücü haberler üzerine önemli bir açıklama yaptı.
BM Sözcüsünden Değerlendirme
BM Sözcüsü
Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, "İsrailli askerlerin işgal altındaki Batı Şeria'daki Tulkerim Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskın sırasında yaşanan bu olayları son derece rahatsız edici buluyoruz." dedi. Dujarric, söz konusu olayların kapsamlı bir biçimde araştırılması gerektiğini ve suçluların bir an önce cezalandırılması gerektiğinin altını çizdi.
Saldırıların Ardındaki İstatistikler
Son dönemde işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde, özellikle Tulkerim kentine İsrail askerleri tarafından düzenlenen baskınların sayısı artmış durumda. Gözaltına alınan Filistinli gençle ilgili kaydedilen görüntüler sosyal medyada geniş yer buldu.
İsrail güçlerinin geçmişte benzer uygulamalar içinde bulunduğunu hatırlatan Dujarric, tekrar eden bu tür barbarca eylemlerin endişe verici olduğunu belirtti. Son iki günde düzenlenen baskınlarda 7 Filistinli hayatını kaybetti. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile işgal altındaki topraklarda gerçekleştirilen saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı ise toplamda 585'e ulaştı.