Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, haftalık İl Yönetim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada iktidarın ekonomi politikalarını, kamuoyuna yansıyan fon vurgunu iddialarını ve Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nde yaşanan tartışmaları değerlendirdi.
Fon iddialarının Afyonkarahisar bağlantılarının araştırılmasını isteyen Karataş, “Emekliye gelince takvim gösterip sabır isteyenler, faizciye, foncuya gelince neden aynı sabrı istemiyor?” sözleriyle iktidara yüklendi.
Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, haftalık İl Yönetim Kurulu toplantısında Türkiye ve Afyonkarahisar gündemindeki gelişmeleri ele aldı.Toplantının ardından açıklamalarda bulunan İl Başkanı Beytullah Karataş, ekonomik sıkıntılardan fon dolandırıcılığı iddialarına, AK Parti'nin 24 yıllık iktidar sürecinden yerel yönetimlerdeki siyasi tartışmalara kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.
FON VURGUNU İDDİALARINA AFYONKARAHİSAR'DAN SERT TEPKİ!
Son dönemde gündeme gelen fon vurgunu iddialarının yalnızca ekonomik kayıplarla sınırlı olmadığını savunan Karataş, meselenin kamuoyunda güven ve adalet tartışmalarını da beraberinde getirdiğini söyledi.İddiaların bütün yönleriyle araştırılması gerektiğini belirten Karataş, özellikle Afyonkarahisar bağlantılarının açıklığa kavuşturulmasını istedi.
Karataş, şu ifadeleri kullandı:“Böylesine büyük bir iddia karşısında sessizlik, soru işaretlerini daha da büyütmektedir. İktidarın görevi bu iddiaları geçiştirmek değil, gerçeklerin ortaya çıkarılmasını sağlamaktır.”
“AFYONKARAHİSAR'DA BU FON VURGUNUYLA BAĞLANTILI BÜROKRATLAR VAR MI?”
Fon iddialarının yerel bağlantılarının da araştırılması gerektiğini vurgulayan Karataş, kamu görevlileri veya siyasi isimlerin olayla ilişkisi bulunup bulunmadığının yetkili makamlar tarafından açıklanmasını talep etti.Karataş, iktidara şu soruları yöneltti:“Afyonkarahisar'da bu fon vurgunuyla bağlantısı bulunan bürokratlar var mı? Siyasi isimlerin bu organizasyonla herhangi bir ilişkisi bulunuyor mu? Küçük yatırımcının kaybettiği, büyük vurgunların konuşulduğu bu düzende gerçek sorumlular kimlerdir?”Hiç kimsenin hukukun üzerinde olmadığını belirten Karataş, iddiaların araştırılarak gerçek sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.
Karataş'ın açıklamasında herhangi bir bürokratın veya siyasetçinin suça karıştığını doğrulayan somut bir bulgu paylaşılmadı.AK PARTİ'NİN 2002 SEÇİM BEYANNAMESİNİ HATIRLATTI!
AK Parti'nin iktidara gelişinin 24. yıl dönümüne de değinen Karataş, 2002 seçim beyannamesinde yer aldığını belirttiği ifadeler üzerinden iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi.Karataş, beyannamenin 8'inci sayfasından şu sözleri aktardı:
“Krizin sorumlusu halkımız değildir. Krizin sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir.”Bu yaklaşımın bugün de geçerli olduğunu savunan Karataş, ekonomik sorunların sorumluluğunun vatandaşlara yüklenemeyeceğini belirtti.Karataş, “Siyasetin hafızası silinmez. Hele ki bir iktidarın kendi el yazısıyla tarihe bıraktığı sözler hiç silinmez” dedi.
“2002'DE SORUMLU İKTİDARDI, BUGÜN DEĞİŞEN NE OLDU?”
AK Parti'nin 2001 ekonomik krizinin ardından çözüm vaatleriyle iktidara geldiğini hatırlatan Karataş, mevcut ekonomik tablo üzerinden hükümete eleştiriler yöneltti.Karataş, şu değerlendirmede bulundu:“Ancak 2001 krizinin ardından, 'Sorumlu iktidardır, biz krizleri çözeceğiz' diyerek iktidara gelen AK Parti, bugün binbir krizin baş sorumlusu olarak iktidarda duruyor.”Ekonomik sıkıntıların özellikle dar gelirli vatandaşları etkilediğini savunan Karataş, emeklilerin, işçilerin ve esnafın beklentilerinin karşılanması gerektiğini söyledi.
“EMEKLİNİN, İŞÇİNİN VE ESNAFIN BEKLEYECEK TAKATİ KALMADI!”
Gelir dağılımı ve hayat pahalılığı konularına dikkat çeken Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, ekonomik politikaların vatandaşların refahını öncelemesi gerektiğini vurguladı.Karataş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:“Emekliye gelince takvim gösterip sabır isteyenler, faizciye, foncuya gelince neden aynı sabrı istemiyor? Emeklinin, işçinin, esnafın ve dar gelirlinin bekleyecek takati kalmadı.”Türkiye'nin ekonomik sorunlarının çözümü için adalet, liyakat ve üretim odaklı politikaların benimsenmesi gerektiğini savunan Karataş, yeni gerekçeler yerine somut çözümler beklediklerini dile getirdi.
AFYONKARAHİSAR BELEDİYE MECLİSİ'NE NEZAKET ÇAĞRISI!
Karataş'ın gündemindeki bir diğer konu ise Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nde yaşanan son tartışmalar oldu.Belediye meclislerinin kişisel gerilimlerin ve karşılıklı suçlamaların yaşandığı alanlara dönüşmemesi gerektiğini belirten Karataş, bütün siyasi parti temsilcilerini sorumlu davranmaya davet etti.Karataş, şu ifadeleri kullandı:“Belediye meclisleri; siyasi tartışmaların kişisel gerilimlere, karşılıklı ithamlara ve nezaket sınırlarını aşan söylemlere dönüştüğü yerler değil, Afyonkarahisar'ın geleceğinin konuşulacağı, sorunlarının tartışılacağı ve çözüm yollarının aranacağı demokratik bir platform olmak zorundadır.”
“KİMİN DAHA YÜKSEK SESLE KONUŞTUĞU DEĞİL, KİMİN HİZMET ETTİĞİ KONUŞULSUN!”
Belediye Meclisi'ndeki siyasi görüş ayrılıklarının demokratik hayatın doğal bir parçası olduğunu ifade eden Karataş, tartışmaların hakaret ve kutuplaşmaya dönüşmesinin Afyonkarahisar'a katkı sağlamayacağını söyledi.Saadet Partisi olarak bütün meclis üyelerini ve yöneticileri siyasi nezakete davet ettiklerini belirten Karataş, şöyle konuştu:
“Bizim beklentimiz; kimin daha yüksek sesle konuştuğunun değil, kimin Afyonkarahisar'a daha fazla katkı sunduğunun konuşulduğu bir belediye meclisidir. Şehrimizin enerjisini siyasi tartışmalara değil, Afyonkarahisar'ın sorunlarını çözmeye harcamalıyız.”“AFYON'UN DA TÜRKİYE'NİN DE İHTİYACI ADALETTİR!”
Saadet Partisi'nin hem yerel hem de ulusal sorunları gündeme taşımaya devam edeceğini belirten Karataş, vatandaşların ekonomik ve sosyal beklentilerinin takipçisi olacaklarını ifade etti.Karataş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bizim siyaset anlayışımız; sorunları görmezden gelmek değil, gündeme taşımak ve çözüm üretmek üzerine kuruludur. Milletimizin geçim derdini, esnafımızın sıkıntısını, emeklimizin beklentisini ve şehrimizin çözüm bekleyen meselelerini dile getirmeye devam edeceğiz. Çünkü Afyonkarahisar'ın da Türkiye'nin de ihtiyacı adalet, üretim ve hakça paylaşımdır.”SAADET PARTİSİ'NDE KASIM AYI SAHA ÇALIŞMALARI PLANLANDI
Toplantının son bölümünde Saadet Partisi Afyonkarahisar teşkilatının kasım ayı çalışma takvimi de ele alındı.İlçe teşkilatlarına yönelik hedefler değerlendirilirken, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek saha faaliyetleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.Böylece Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığının haftalık toplantısı, ülke ve kent gündemine ilişkin değerlendirmelerin ardından teşkilat çalışmalarının planlanmasıyla sona erdi.