SPK Başkanı Gönül, Gayrimenkul Zirvesi'nde Açıklamalarda Bulundu
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı
İbrahim Ömer Gönül,
19. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Gayrimenkul Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, son zamanlarda gayrimenkul yatırım ortaklıklarına (GYO) yönelik ciddi bir ilgi olduğunu ifade etti.
GYO Değerlerinin Yükselmesi Bekleniyor
Gönül, "Borsamızda şu anda 48 adet gayrimenkul yatırım ortaklığı var. Bu yıl bu ortaklıkların değerinin 550-600 milyar lira civarında olmasını bekliyoruz" dedi. 2023 yılında ise bu değerlerin 350 milyar lira civarında olduğunu belirtti.
Vergisel Avantajlar ve Temettü Dağıtımı
Gönül, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının vergi düzenlemelerinde yapılan değişiklikleri de ele alarak, bu yapıların artık %10 kurumlar vergisi ödeyeceğini ve temettü dağıtım zorunluluğu getirdiğini aktardı. Bu durumun yatırımcılar tarafından olumlu karşılandığını dile getirdi.
GYF Büyümesi ve Geleceği
Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) konusunda da bilgi veren Gönül, "GYF'lerin güncel değeri 104 milyar lira. 2024 sonunda bunun 115 milyar lira, 2025 yılında ise 150 milyar lira olacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.
Temettü Dağıtımı ve GYO Pazarının Büyümesi
Gönül, gayrimenkul sertifikalarının ölçek anlamında önemine dikkat çekerek, "Temettü dağıtan şirketler yatırımcıların daha uzun süre bağlılık göstermesini sağlar. Bunu GYO'lara yansıtmak, pazarın daha da büyümesine katkı sağlayacaktır" dedi. SPK Başkanı, sektörde gelişim ve yeniliklerin devam edeceğini, daha fazla şirketin GYO'ya dönüşmesini hedeflediklerini söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, İstanbul'da düzenlenen ve sektörün önde gelen buluşma etkinlikleri arasında yer alan 19. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Gayrimenkul Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, İstanbul'da düzenlenen ve sektörün önde gelen buluşma etkinlikleri arasında yer alan 19. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Gayrimenkul Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı.