Görme Engelli Yağmur'un İlk Yarışmasında Büyük Başarı
Sivas'ta doğan 13 yaşındaki görme engelli
Yağmur Özcan, katıldığı ilk atletizm yarışmasında elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Yağmur, 8-10 Ekim tarihlerinde Konya'da gerçekleştirilen Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Atletizm Yarışları'na katıldı. Bu organizasyonda B-2 kategorisinde uzun atlamada altın madalya kazanırken, 100 metre koşusundan da bronz madalya ile döndü.
Atletizmle Tanışması ve Hedefleri
Yaklaşık iki yıl önce ailesinin yönlendirmesiyle sporla tanışan Yağmur, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda 7. sınıf öğrencisi olarak hayatına devam ediyor. Yarışma sonrası yaptığı açıklamada, "İlk kez katıldığım bu müsabakada uzun atlamada birinci olmanın mutluluğunu yaşadım. Koşuda üçüncü oldum, kürsüde biraz üzüldüm ama daha sonra hırs yapıp uzun atlamada kendimi birinci olarak gördüm," dedi.
Dışarıda Olmanın Önemini Vurguluyor
Yağmur, atletizme başlamanın hayatında yarattığı olumlu değişimi de anlattı. "Dışarıda adeta oksijen almış gibi oldum. Bazı görme engelli arkadaşlarım aileleri tarafından evde hapsediliyor. Ailelere çocuklarını spora göndermelerini öneriyorum; görme engellilerin yapabileceği birçok spor var," diyerek sporun önemine değindi.
Sporun Getirdiği Keyif ve Yeni Hedefler
Atletizmin yanı sıra golbol idmanları da yapan Yağmur, sporun kendisine büyük bir keyif verdiğini ifade etti. Hedefinin 2028 Los Angeles Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edip şampiyon olmak olduğunu belirtti.
Kulüp Başkanı'nın Açıklamaları
Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı
Nilüfer Avcı, Yağmur'un başarılarından dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek, "Engellilerin dört duvar arasında hapsolmamaları gerekiyor. Onlar bizimle irtibat kurduklarında, Yağmur'un yaşadığı sevinci paylaşacaklardır. Yağmur artık milli takımda yer alıyor ve yeni hedefleri Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları," dedi.
Sivas'ta doğuştan görme engelli 13 yaşındaki Yağmur Özcan, ilk kez katıldığı yarışmalarda uzun atlamada birincilik, 100 metre koşuda ise üçüncülük elde etti.

Sivas'ta doğuştan görme engelli 13 yaşındaki Yağmur Özcan, ilk kez katıldığı yarışmalarda uzun atlamada birincilik, 100 metre koşuda ise üçüncülük elde etti.